Vincent Kuit

Vincent Kuit is advocaat sinds 1992, en is mediator sinds 2012.
Hij heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en mediation aan het Centrum voor Conflicthantering in Haarlem.
Hij is gespecialiseerd in personen- en familierecht.

Vincent heeft dertig jaar ervaring in personen- en familierecht, zoals echtscheiding en vaststelling van ouderschap. Hij heeft een bijzondere specialisatie in regenboogouderschap, zoals nationaal en internationaal draagmoederschap, adoptie (waaronder duomoeder- en duovader-adoptie), intentioneel meerouderschap, donor(plus)overeenkomsten, en transgenderzaken.

Verder heeft hij ruime ervaring in zaken over gezag, omgang, verdeling, alimentatie, ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing. Hij is bij dit alles gespecialiseerd in zaken met internationale aspecten.

Daarnaast heeft hij jarenlange ervaring in het vreemdelingenrecht (waaronder vluchtelingenrecht) en nationaliteitsrecht, die van nut is voor zijn internationale familiepraktijk.

In vastgelopen meningsverschillen is meestal winst te behalen uit goed overleg op basis van de achterliggende belangen. Het is mooi als mensen die omslag weten te maken en (weer) in gesprek raken. Dat kan in mediation. Ook om mogelijke geschillen in de toekomst te voorkomen kan mediation een heel effectieve en plezierige aanpak zijn. Vincent is sinds 2014 aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland MfN. Hij is ook actief als gerechtelijk mediator voor de rechtbank en het gerechtshof in Amsterdam.

Vincent staat op de rechtsgebieden personen- en familierecht geregistreerd in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten, en is op grond van die registratie verplicht elk kalender jaar opleidingspunten te halen.

Vincent is lid van de Vereniging Familie- en Jeugdrecht, De Mediatorsfederatie Nederland, de Vereniging Mediators Noord Holland en van de Vereniging Sociale Advocatuur Nederland. Verder is hij lid van de Stichting Dutch Rainbow Familyprofessionals (DURF), een stichting voor professionals – notarissen, advocaten, mediators, counselors en gezinstherapeuten – die werken met en voor regenbooggezinnen. Hij is daarnaast actief bij de Stichting Meer dan Gewenst.

Neem gerust contact op met Vincent Kuit via de email.

Gespecialiseerd in