Wilma Eusman

Wilma Eusman heeft privaatrecht en internationaal recht gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zij is beëdigd als advocaat in 1987 en is sindsdien verbonden aan Advocatenkantoor De Binnenstad.

Haar specialisatie ligt bij de juridische aspecten rond het krijgen van kinderen die geboren worden uit een draagmoeder in Nederland en ook in het buitenland.
Daarnaast blijft zij oorlogsgetroffenen bijstaan bij problemen met erkenning en uitkeringen op grond van de WUV, WUBO, Wet BP en Wet Indisch Verzet.

Wilma Eusman is lid van American Bar Association, en aangesloten bij het Euro LTBG Family Law Institute en DURF (Stichting Dutch Rainbow Familyprofessionals).

Zij was lid van de Staatscommissie Herijking Ouderschap, die in december 2016 het rapport “Kind en Ouders in de 21e Eeuw” aanbood aan de Minister van Veiligheid en Justitie. In dit rapport wordt onder meer geadviseerd om te komen met wetgeving voor meerouderschap, meerpersoonsgezag en draagmoederschap.

Zij staat op het rechtsgebied ‘personen- en familierecht’ geregistreerd in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten, en is op grond van die registratie verplicht elk kalenderjaar opleidingspunten te halen.

Nadat het door haar geadopteerde mannenkoppel pinguïns dat samen een ei had uitgebroed Artis had verlaten, is Wilma Eusman nu adoptant van een vrouwenkoppel pinguïns dat samen met een mannetjes pinguïn een ei heeft uitgebroed.

 

Neem gerust contact op met Wilma Eusman via de email.

Gespecialiseerd in