Wilma Eusman

Wilma Eusman heeft privaatrecht en internationaal recht gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zij is beëdigd als advocaat in 1987 en is sindsdien verbonden aan Advocatenkantoor De Binnenstad.

Haar specialisatie ligt bij de juridische aspecten rond het krijgen van kinderen in niet-traditionele gezinnen. Het gaat daarbij onder meer om kinderen van een vrouwenstel of een mannenstel, met al dan niet betrokken andere volwassenen, en kinderen die zijn geboren via een draagmoeder.

Daarnaast blijft zij oorlogsgetroffenen bijstaan bij problemen met erkenning en uitkeringen op grond van de WUV, WUBO, Wet BP en Wet Indisch Verzet.

Wilma Eusman is lid van American Bar Association, en aangesloten bij het Euro LTBG Family Law Institute en DURF (Stichting Dutch Rainbow Familyprofessionals).

Zij was lid van de Staatscommissie Herijking Ouderschap, die in december 2016 het rapport “Kind en Ouders in de 21e Eeuw” aanbood aan de Minister van Veiligheid en Justitie. In dit rapport wordt onder meer geadviseerd om te komen met wetgeving voor meerouderschap, meerpersoonsgezag en draagmoederschap.

Neem gerust contact op met Wilma Eusman via de email

Gespecialiseerd in